Informacja o mierniku pojawiła się na początku roku na EEVblogu .Autor wkleił linka do strony miernika nie pisząc nic więcej.
Była to wersja A potem została opracowana B i bazująca na lepszych przetwornikach wersja C którą kupiłem.
Na stronie były prezentowane postępy prac ,testy i pomiary , można było śledzić rozwój konstrukcji co było ciekawe i pouczające .
Strona miernika
Kilka dni przed Sfornymi dostałem miernik . Brzydki , nieładny, niedokładnie wykonana obudowa .Do wymiany.
Jednocześnie fajnie działająca elektronika zasługująca na lepszy domek.
Konstruktor miernika starał się zapewnić idealne warunki do testów by pokazać jak najlepsze wyniki.
Stąd zasilanie akumulatorowe filtry i regulowane tłumiki .
Mnie zależało na realnych parametrach , bez cudowania.
Podłoga szumowa , Sygnał z niezbyt czystego GPSDO bez filtrów wzmacniacza i tłumików.
Myślę że jest nieźle.
Wenzel serii 500 Spodziewałem się ze na 1Hz będzie lepiej
Była to wersja A potem została opracowana B i bazująca na lepszych przetwornikach wersja C którą kupiłem.
Na stronie były prezentowane postępy prac ,testy i pomiary , można było śledzić rozwój konstrukcji co było ciekawe i pouczające .
Strona miernika
Kilka dni przed Sfornymi dostałem miernik . Brzydki , nieładny, niedokładnie wykonana obudowa .Do wymiany.
Jednocześnie fajnie działająca elektronika zasługująca na lepszy domek.
Konstruktor miernika starał się zapewnić idealne warunki do testów by pokazać jak najlepsze wyniki.
Stąd zasilanie akumulatorowe filtry i regulowane tłumiki .
Mnie zależało na realnych parametrach , bez cudowania.
Podłoga szumowa , Sygnał z niezbyt czystego GPSDO bez filtrów wzmacniacza i tłumików.
Myślę że jest nieźle.
Wenzel serii 500 Spodziewałem się ze na 1Hz będzie lepiej