WebSDR na 23cm we Wrocławiu JO81NC
(29-02-2024, 22:26)SP6OM napisał(a): Informacyjnie - zrobiłem dość duży update wersji openwebrx. Jeżeli komuś strona przestała działać to polecam usunięcie cache przeglądarki.

Zmieniła się funkcjonalność rolki w myszce, zamiast przybliżać , zmienia częstotliwość.
Odpowiedz
(01-03-2024, 10:12)SQ6RDP napisał(a):
(29-02-2024, 22:26)SP6OM napisał(a): Informacyjnie - zrobiłem dość duży update wersji openwebrx. Jeżeli komuś strona przestała działać to polecam usunięcie cache przeglądarki.

Zmieniła się funkcjonalność rolki w myszce, zamiast przybliżać , zmienia częstotliwość.

Już poprawiłem, aczkolwiek pewnie znowu trzeba cache wyczyścić, bo to była zmiana w kodzie strony. Niestety autor wyrzucił opcję globalnego konfigurowania kółka, a przeniósł ją do okna dla użytkownika.

Po mojej zmianie domyślnie to pole powinno być już zaznaczone i kółko myszki powinno zoomować. Smile
Odpowiedz
Dziękuję, Ciesze się, że zapisane lokalnie markery przetrwały.
Odpowiedz
Hej, od soboty na SDR na 23cm jako antena odbiorcza pracuje 70el yagi obrócona na Warszawę, dziś w nocy szykują się podniesione warunki (inwersja). Zapraszamy kolegów z Łodzi i Warszawy do testów Big Grin Antena do okólna wróci jutro albo w przyszłynm tygodniu.
Odpowiedz
Dziś słychać kilka czeskich stacji na 23cm, wiadomo, zawody!

@SQ6IUS, dziękuje za spot.
Odpowiedz
Mała aktualizacja - SDR znów powinien działać na Firefoxie.
Oprócz tego:
- 10 GHz będzie niestety przez jakiś czas bez anteny (do czasu zakończenia prac serwisowych)
- otrzymaliśmy w prezencie oryginalne RSP1, na razie testujemy je na 2 metrach, ale będziemy sprawdzać inne pasma.
- podniosłem wersję openwebrxa, więc warto usunąć cache w przeglądarce, żeby wszystko działało jak należy.
Odpowiedz