PA na 13cm 12V
Witam kolegów ,moje oczy już nie takie a i wiedzy brakuje na temat PA 2.3GHz ,czy któryś z was spotkał się na AlliExspresie podobnego moduły w granicach 5-10W ale zasilanego 12V .Chodzi o moduł już gotowy ,wejście 1.4W wyjście do 10W .Z tych modułów które mam wszystkie są zasilane 24-28V a to jest już problem wolałbym na 12V.Z góry dziękuję za pomoc i do usłyszenia w zawodach.
Odpowiedz
Piszesz kolego w dziale pasma 2,3GHz, pytasz o moduł na 23cm w temacie, a w wiadomości piszesz o 23GHz... ja się już pogubiłem.
Odpowiedz
Przepraszam już poprawiłem ,dzięki tylko nie wiem jak przenieś do działu 13cm czyli 2.3GHz nieraz kropka robi zasadniczą różnicę. Proszę admina by przeniósł do 2.3GHz.
Odpowiedz
(07-02-2021, 19:15)SP6IX napisał(a): Witam kolegów ,moje oczy już nie takie a i wiedzy brakuje na temat PA 2.3GHz ,czy któryś z was spotkał się na AlliExspresie podobnego moduły w granicach 5-10W ale zasilanego 12V .Chodzi o moduł już gotowy ,wejście 1.4W wyjście do 10W .Z tych modułów które mam wszystkie są zasilane 24-28V a to jest już problem wolałbym na 12V.Z góry dziękuję za pomoc i do usłyszenia w zawodach.
Odpowiedz
(02-03-2021, 13:13)DD5JI napisał(a):
(07-02-2021, 19:15)SP6IX napisał(a): Witam kolegów ,moje oczy już nie takie a i wiedzy brakuje na temat PA 2.3GHz ,czy któryś z was spotkał się na AlliExspresie podobnego moduły w granicach 5-10W ale zasilanego 12V .Chodzi o moduł już gotowy ,wejście 1.4W wyjście do 10W .Z tych modułów które mam wszystkie są zasilane 24-28V a to jest już problem wolałbym na 12V.Z góry dziękuję za pomoc i do usłyszenia w zawodach.

Witam ,w czym  jest problem nie widzę wpisu  Huh ,do usłyszenia w zawodach.
Odpowiedz
Witaj z tej strony Wojtek DD5JI taki 10 Wattowy wzmacniacz mozesz kupic gotowy na DX Patrol on pracuje z 28 Volt ale do niego maja tez przetwotrnice z 12 na 28 Volt dziala bardzo dobrze.Moj kolega DJ5PW Jurgen ma tez taki sam wzmacniacz on kilka sztuk juz sprzedal byc moze ma jeszcze mozesz sie z nim skontaktowac zobacz na QRZ.com jest jego adress.Powiem tylko ze dla antenny 80cm i transwerter przy antennie jestes dobrze slyszalny z moca 2 Watt.Przy antennie 35 cm potrzebujesz 10 Watt aby byc dobrze slyszalnym.Pozdrawiam 73 de DD5JI Wojtek
Odpowiedz
Ja taki wzmacniacz zrobiłem, PCB (gold). Zasilane z 12V, a regulujesz wieloobrotowym PR jakie napięcie ma być podane na dren tranzystora końcowego a tym samym zmieniasz moc wypromieniowaną (5-20W). PAin max 3W.

73
Artur

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
(02-10-2021, 15:50)SP3OSJ napisał(a): Ja taki wzmacniacz zrobiłem, PCB (gold). Zasilane z 12V, a regulujesz wieloobrotowym PR jakie napięcie ma być podane na dren tranzystora końcowego a tym samym zmieniasz moc wypromieniowaną (5-20W). PAin max 3W.

73
Artur

Artur tak o coś takiego chodzi ,zasilanie 12V  a sterowanie 1.4W wyjście zależy ile tranzystor daje ,gdybyś mógł podesłać jakieś bliższe dane o tranzystorze i możliwości kupienia płytki był bym wdzięczny.
Odpowiedz
Tranzystor to dobrze znany BLP9G0722-20G.
Bias tranzystora (i przetwornica) wyłączany przez PTT w czasie RX. Sterowanie PTT po gorącym przewodzie kabla koncentrycznego albo oddzielnym kablem +12(TX) albo VOX w.cz. Można też BIAS pozostawić na stałe, ale tego nie polecam z racji dużej ilości wydzielanego ciepła (0,4A 28V).
Napisz do mnie: asnieg(a)epf.pl

73
Artur

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz