29-11-2022, 21:24
Postanowiłem zrobić sobie RF Frontend do PutoPLUS z tego co akutar mam w domu. Jako że to moja pierwsza taka konstrukcja, poproszę o wszelkie sugestie. Wzmacniacz pochodzi od WIFI, wylutowałem wszystkie filtry i działa zw znamionową mocą 1W na 1296MHz, nie sprawdzałem jeszcze granic jego działania.
nie rozwiązany problemy:
1. nie wiem jak sterować PTT? wyciagnąc z pluto, czy zrobic VOX wyciągając sygnał z SPF5189?
Tu zamieszczam szkic:
a tu filtr, który zrobiłem i mam zamiar użyć: 63MHZ pasma, 1.5dB tłumienia w paśmie
Próba zmiany balunów: B0310J50100AHF 300MHZ-1GHZ (50gr za sztukę) w Pluto plus ( podróbka ADALM PLUTO) na takie jakie były w oryginale: Minicircuit TCM1-63AX 10MHZ-6GHz (36zł za sztukę) nie udała się, - bo w podróbce pady są za małe i nie da się ich przylutować,
a tu jako ciekawostka BALUN w w oryginale :
Balun w podróbce:
nie rozwiązany problemy:
1. nie wiem jak sterować PTT? wyciagnąc z pluto, czy zrobic VOX wyciągając sygnał z SPF5189?
Tu zamieszczam szkic:
a tu filtr, który zrobiłem i mam zamiar użyć: 63MHZ pasma, 1.5dB tłumienia w paśmie
Próba zmiany balunów: B0310J50100AHF 300MHZ-1GHZ (50gr za sztukę) w Pluto plus ( podróbka ADALM PLUTO) na takie jakie były w oryginale: Minicircuit TCM1-63AX 10MHZ-6GHz (36zł za sztukę) nie udała się, - bo w podróbce pady są za małe i nie da się ich przylutować,
a tu jako ciekawostka BALUN w w oryginale :
Balun w podróbce: