28-05-2023, 11:00
Pokazałem "nasz" rotorek na Łosiu...stał na przyczepce
więcej było pytań o rotorek niż o przyczepkę
chętnych na jego zakup było ze 30

"Lekki" rotor do statywu - wykonanie
|
28-05-2023, 11:00
Pokazałem "nasz" rotorek na Łosiu...stał na przyczepce
![]() ![]() ![]()
28-05-2023, 12:31
Ciekawe, ilu chętnych będzie w Zieleńcu.... :-)
Od kilku dni testowany jest sterownik K3NG w wersji "eco"do rotora
Funkcje sterownika : Brak czujników położenia dlatego sterownik jest dla osób wiedzących jak on działa. Tracking autonomiczny księżyca i słońca z dowolnej pozycji po wyzerowaniu lub po wcześniejszym przypisaniu położenia księżyca lub słońca . Przypisanie położenia księżyca lub słońca jako pozycji rotora i ich śledzenie Zerowanie pozycji rotora - w terenie ustawiamy na mech ![]() Funkcja dwóch prędkości zgrubna i precyzyjna . Komunikacja via rs232 obsługa przez pstrotator. Drugim sterownikiem jest wersja z lcd nextion taka sama jak u Tomka SQ6QV Marek SP4ELF
31-05-2023, 18:26
A mogłem numer do Ciebie nalepić na Łosiu
![]()
Dobrze ze tylko sześć osób złożylo
![]() Zaskoczyla mnie różnica grubości w przekładniach . Moga być problemy z składaniem. Kolega zakupił wersje odchudzona przekładni. Jest różnica w jej szerokości. Zamiast prostego montażu wału elewacji trzeba trochę zmienić podejście do składania. Można użyć większej ilości podkładek z wycięciem na klin lub walczyć z składaniem na oryginalnych podkładkach dystansowych .Da radę to zrobić tylko elementy trzymające wał trzeba montować pojedynczo po każdej z stron .Kliny na wale z końców montujemy wtedy na końcu. Dla ułatwienia szczypce do pierścienia segera muszą być kątowe. Bardzo to ułatwi montaż . Marek SP4ELF |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|